Nieuws

Belangrijke Corona informatie TEAN

Maandag 11 mei

Hieronder kunt u alle belangrijke informatie, protocollen en regelgeving vinden die van toepassing zijn op TEAN de komende tijd. Om alles in goede banen te kunnen leiden op de club doen we een heel groot beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. De RIVM richtlijnen en KNLTB protocollen zijn hierin leidend. Lees deze dan ook goed door voordat je richting TEAN gaat. Onderstaand overzicht wordt regelmatig aangevuld.

26 juni '20: Nieuwsbrief 7, seizoen 2020
9 juni '20: Inschrijven gratis clinic en rackettrekken
5 juni '20: Zomerchallenge 2020 bij TEAN
4 juni '20: Nieuwsbrief 6, seizoen 2020
21 mei '20: Dubbelen weer toegestaan! 
16 mei '20: KNLTB: Nederland Tennisland. Iedereen doet (weer) mee!
14 mei '20: Nieuwsbrief 5, seizoen 2020
12 mei '20: Afschrijven op afstand; maar niet twee keer achter elkaar!
11 mei '20: Regelgeving - Protocol tennis bij TEAN
8 mei '20: Aanvullende KNLTB richtlijnen verantwoord tennissen – Fase 2
8 mei '20: Handleiding online baan afhangen
8 mei '20: Nieuwsbrief 4, seizoen 2020

Voor alle KNLTB informatie over het Coronavirus, ga je naar https://corona.knltb.nl.

De drukke donderdag avond en de huidige maatregelen

Woensdag 8 juli

Het is wennen voor iedereen deze tijd. Inschrijven voor gewoon vrij spelen of deelnemen aan een activiteit die vroegere "gewoon inlopen waren" is nog niet altijd bij iedereen doorgedrongen. Of men weet het wel maar hoe moet dat. Als gevolg hiervan was het afgelopen donderdag zeer druk op TEAN. Voor het racket trekken waren 4 banen gereserveerd maar er hadden zich een kleine 40 mensen ingeschreven. Met als gevolg scheve gezichten van mensen die niet werden ingedeeld en dus niet konden spelen of mensen die lang moesten wachten.

Ook voor Freek was het lastig want hij kent niet iedereen en met pasjes werken is toch gemakkelijker dan alleen een lijst met namen. Door de extra drukte werd de anderhalve meter en de afgesproken looprichting onvoldoende in acht genomen. Dat moet anders.

Voor de zomerstop (maar mss willen we wel doorgaan!) resteren nog 3 keer RT. Op 9, 16 en 23 juli. Daarna stoppen de lessen ook voor 4 weken en dan hebben we opeens 4 banen 'erbij' op donderdagavond. Om mee te doen is inschrijven verplicht en de inschrijving sluit woensdagavond 23:59. Het maximaal aantal deelnemers is 40 per avond. Op basis van het aantal inschrijvingen wordt bepaald hoeveel banen er nodig zijn voor RT en een eventueel surplus wordt vrijgegeven. 

Dus: de regels voor RT voor in ieder geval de komende drie keer:
- Inschrijven via de website (inloggen, ga naar agenda en klik op 'Registreren'
- Indien beschikbaar neem je pasje mee om het plannen voor Freek gemakkelijker te maken
- Freek maakt de indeling tijdens de Clinic, dus wees op tijd
- Als de inschrijving het toelaat worden er op donderdag banen vrijgegeven om af te hangen.

Toon al het nieuws

Agenda

11
jul

Tean Open 1 dags dubbel tournooi

09:00 – 18:00
16
jul

Gratis clinic I'M Tennis

19:00 – 19:45
16
jul

Rackettrekken

20:00 – 22:00
18
jul

Zomerchallenge Clinic 4

11:30 – 12:30
23
jul

Gratis clinic I'M Tennis

19:00 – 19:45
Toon volledige agenda

Nu.nl Tennis

Wimbledon verdeelt prijzengeld van afgelaste editie onder 620 spelers
Wimbledon gaat het prijzengeld voor de afgelaste editie van dit jaar verdelen onder 620 tennissers die op basis van hun huidige wereldranking zouden deelnemen aan het hoofdtoernooi of het kwalificatietoernooi.
WTA volgt ATP en voert eenmalig rankingsysteem van 22 maanden in
De WTA heeft donderdag in navolging van de ATP besloten om de wereldranglijst eenmalig anders te berekenen. Ook Kiki Bertens en haar collega-speelsters behouden alle punten vanaf maart vorig jaar tot het einde van 2020.
Djokovic slaat terug na massale kritiek: 'Er is sprake van een heksenjacht'
Novak Djokovic heeft zich geërgerd aan de massale kritiek die hij heeft moeten incasseren voor het organiseren van de veelbesproken Adria Tour. De Serviër, die op zijn eigen toernooi net als enkele collega-tennissers besmet raakte met het coronavirus, vindt dat hij te hard wordt aangepakt.
Sluiter bezig aan proefperiode als coach van mondiale nummer 38 Görges
De kans is aanwezig dat Raemon Sluiter binnenkort terugkeert als tenniscoach op het hoogste niveau. De Rotterdammer is momenteel bezig aan een proefperiode als trainer van Julia Görges, de nummer 38 van de wereld.
ATP berekent ranglijst tennissers eenmalig over periode van 22 maanden
De ATP heeft naar aanleiding van de vele door de coronacrisis geschrapte en verplaatste toernooien besloten de wereldranglijst eenmalig anders te berekenen. Tennissers kunnen punten scoren over een periode van 22 maanden.
Organisatie Roland Garros predikt voorzichtigheid na toernooi Djokovic
De organisatie van Roland Garros benadrukt dat er straks in Parijs niet dezelfde fouten zullen worden gemaakt als op de Adria Tour. Bij het door Novak Djokovic georganiseerde toernooi raakten meerdere spelers besmet met het coronavirus, onder wie de Serviër zelf.
Djokovic en zijn vrouw testen negatief op coronavirus
Novak Djokovic is niet langer besmet met het coronavirus. De Serviër en zijn vrouw Jelena testten donderdag negatief, tien dagen nadat het koppel bekendmaakte het COVID-19-virus onder de leden te hebben.
Roland Garros start kaartverkoop voor ruim de helft van de capaciteit
Roland Garros heeft donderdag de start van de kaartverkoop aangekondigd. De organisatie van het Grand Slam-toernooi wil 50 tot 60 procent van de normale capaciteit gebruiken.
Meer van Nu.nl Tennis

Buienradar