U bent hier: Home › Competitie › Competitie bij TEAN (algemene informatie)

Competitie bij TEAN (algemene informatie)

Competitiespelen is bij TEAN erg populair en wij spelen hier met verschillende competitievormen op in. Door het spelen van competitie speel je 6 of 7 weken lang gegarandeerd elke week op een vaste dag tegen andere tennisclubs. Dit gebeurt afwisselend uit en thuis.

Voor informatie of vragen over de competitie, kan je contact opnemen met:Algemeen en landelijke competitie : Annemieke Kalf  ()
Districts- en recreatiecompetitie : Bas van Rijn (teancompetitiedistrict@gmail.com)

Hoe werkt de competitie?

Iedere voorjaarscompetitie wordt gespeeld van april – mei, gedurende 7 weken. Er wordt 3 of 4 keer thuis bij TEAN gespeeld en 3 of 4 keer uit bij een andere verenging. Bij districts- en recreatiecompetitie is dat meestal in de directe omgeving. Bij de landelijke competitie zijn de afstanden vaak iets groter. Hoe hoger er gespeeld wordt, hoe verder de afstand. In het najaar, september – oktober, wordt er ook competitie gespeeld. Voornamelijk dubbels en alleen in het weekend, voor junioren en senioren.

Inschrijven

Via de TEAN nieuwsbrief, op de website en via social media wordt aangegeven wanneer er ingeschreven kan worden voor de verschillende competities. Voor de najaarscompetitie kan in de maanden juni/juli ingeschreven worden en voor de voorjaarscompetitie kan in augustus/september/oktober van het voorgaande jaar ingeschreven worden.

Uitslagen wedstrijden invoeren

Alle teamcaptains zijn door de ledenadministratie aangemeld als uitslagengedelegeerde. Wil je ook andere teamleden bevoegdheid geven, dan kan je dat aan mij doorgeven. Als teamcaptain wordt er van je verwacht dat je bij thuiswedstrijden de uitslagen direct (binnen 24 uur) na het spelen van de wedstrijd invoert op de KNLTB-site.

 

KLIK HIER om de uitslagen in te voeren op de KNLTB-site.

 

Als je per ongeluk de uitslag verkeerd hebt ingevoerd, meld dit dan direct aan de VCL. De VCL kan de uitslag binnen een termijn van 7 dagen alsnog corrigeren. Jeugd (vrijdagmiddag) en de landelijke competitie, inclusief groen: Annemieke Kalf: .

 

Veel gestelde vragen over de competitie (FAQs)
  • Ik heb een verkeerde uitslag uitgevoerd, hoe pas ik deze aan?
  • Ik wil invallen in een competitieteam, mag dit?

KLIK HIER voor de antwoorden op deze en vele andere vragen op de KNLTB-site.

Welke competitievormen zijn er?
Recreatiecompetitie

In deze populaire en gezellige competitie wordt 1 dubbel gespeeld met keuze uit de maandag- en dinsdag- en woensdagavonden, voor dames en heren. Deze vorm van competitie wordt  gekenmerkt door het ongedwongen bezig zijn met tennis. Natuurlijk gaat het wel ergens om, maar het doel is om recreatief bezig te zijn en daardoor uitermate geschikt voor beginnende- en gevorderde spelers. Er wordt op tijd gespeeld en een wedstrijd duurt een uur (inclusief 5 minuten inspelen). Er worden door elk team 2 dubbels gespeeld.

Districtscompetitie (regio Noordwest)

Bij de districtscompetitie gaat het meer om de punten en hier doen over het algemeen meer gevorderde spelers aan mee. Op de baan en na de wedstrijden is er natuurlijk ruimte voor gezelligheid. Op de maandagochtenden, vrijdagavonden en zaterdagen worden er enkelspel, dubbels en mix partijen gespeeld. Het gaat hier om twee gewonnen sets met toepassing van de tiebreak bij 6-6 in iedere set.

Landelijke competitie

Landelijke competitie vindt alleen plaats op zondag in gemengde, dames- en herenteams. Ook (talentvolle) junioren spelen landelijke competitie, soms in een seniorenteam (op uitnodiging van de Technische Commissie) of in een jeugdteam. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets met toepassing van de tiebreak bij 6-6 in iedere set.

Publiek altijd welkom

Natuurlijk is publiek altijd welkom! Kom naar het gezellige tennispark om te genieten van mooie en spannende competitiewedstrijden. Moedig onze leden aan, die voor de eer van TEAN strijden. Wij hopen vele supporters te ontvangen op ons tennispark.


Ogenblik a.u.b. ...