U bent hier: Home › Competitie › Juniorencompetitie › Tenniskids World Tour (algemeen)

Tenniskids World Tour (algemeen)

Wat is Tenniskids Worldtour

‘Aanleg of niet: iedereen kan door Tenniskids tennissen’                           

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Rood, oranje en groen

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Rood 

 In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan.

Worldtour rood is verplicht als je lid wordt bij TEAN. Hiervoor hoef je je niet aan te melden; je wordt automatisch ingedeeld. Je mag uiteraard wel een verzoek indienen als je bij vriendjes of vriendinnetjes in een team wilt spelen.

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan. Er wordt gespeeld met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal).

Worldtour oranje is (net als rood) verplicht als je lid wordt bij TEAN. Hiervoor hoef je je niet aan te melden; je wordt automatisch ingedeeld. Je mag uiteraard wel een verzoek indienen als je bij vriendjes of vriendinnetjes in een team wilt spelen.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan.

Voor Worldtour groen dien je je wél in te schrijven (voorjaars- en najaarscompetitie apart) met een team van minimaal vier deelnemers. Jongens en meisjes mag hier door elkaar. Als je geen (volledig) team hebt, kun je je aanmelden met de vraag of je in een team geplaatst kunt worden, maar je moet je dus wel zelf aanmelden.

Geel Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

Voor meer informatie over tenniskids klik hier

De verschillende balsoorten gebruikt bij Tenniskids


Ogenblik a.u.b. ...